Blog Index
The journal that this archive was targeting has been deleted. Please update your configuration.

Vejen til at skrive

 

Jeg er af den selvlærte skole, og vejen til skriveriet har været omstændelig, overraskende, god og hård. I et par år efter studentereksamen troede jeg at universitetet var sagen. Jeg læste jura, biologi og etnografi i hurtig rækkefølge, men så måtte det være slut. Jeg skrev og skrev, men ved siden af blev jeg kassedame, opvasker, projektmedarbejder, kasseslæber, lydtekniker, lystekniker, rocklysdame, barfrivillig, dørmand, lysdesigner, teater hang-around, rengøringsansvarlig, rengøringsdame, stuepige, bladskriver, webmaster, webdesigner, revy-medhjælp, lokal computer support, frivillig i Blå Kors, bisidder, roadie, festivalfrivillig og hjemmegående i sutsko. Jeg vendte endda tilbage til universitetet for at læse Informationsvidenskab, og det var fantastisk, men skriveriet satte sig endelig  igennem og hev mig væk i 2003, da jeg fik muligheden for at være lead writer på et ganske banebrydende computerspil. Siden gik firmaet ned med flaget, og så meldte bøgerne sig på banen igen.

Men alt startede med rollespillet... 

 

I 1990 vovede jeg mig for første gang ud i offentligheden og deltog med et scenarie på den århusianske rollespilskongres Fastaval. Det udviklede sig over årene til en større årlig produktion, som du kan læse meget mere om på min rollespilsside.

1994-95 havde jeg æren af at være medlem af rollespilsmagasinet Fønix' redaktion. Fønix var det første rigtigt glitrende og professionelle blad i rollespilsmiljøet. Jeg havde rodet lidt med klubblad, men det var første gang jeg fik mulighed for at lege med "de store", som kunne finde ud af vilde ting som DTP , og som snakkede om ting som "deadlines" og "produktionsplaner". I 1999 vendte jeg kortvarigt tilbage som klummeskriver.

1994 var der opvarmning til Kulturby '96 i København, og i den anledning lagde kulturfærgen Kronborg til kajs med Electronic Café for at tilbyde det eksotiske undergrundsfænomen rollespil til menigmand.  Jeg fik mulighed for at udsætte mit cyberpunk-scenarie "Eyes in the Sky" for rollespil over satellitlink til LA, og for maskerede bipersoner på tv-skærme og desperate gimmicks. Det var forvirrende, fantastisk og utroligt lærerigt.

I1996 opdagede jeg det magiske internet for alvor, i form af MUSHes. MUSHes var i princippet rene tekst-versioner af nutidens MMORPG'er, hvor folk loggede på med deres karakterer for at spille rollespil. Frem til 2001 var jeg skiftevis newbie-helper, head staff, coding staff, og roleplaying staff på forskellige sites. Det gav fremragende skrivetræning, fantastisk rollespil, og mange skambidte knoer over fjollede brugere.  

1998 blev jeg inviteret til at være ad-hoc tekstforfatter for Ask Agger og Asta Wellejus i skiftende inkarnationer.

I 1998 kom "Morgendagens Orden”, et scenarie der foregik i hele København (info) og blandt andet tiltrak sig ordensmagtens opmærksomhed. Jeg hamrede på tastaturet dag og nat, og spyttede alt fra karakterbeskrivelser til okkulte ritualer ud på bestilling.

Samme år fulgte "Black Harvest", et stort anlagt live-rollespil i det nedlagte Mindship på Holmen (info). Jeg var igen ad-hoc tekstforfatter, men spillede denne gang også med. Det var et arrangement, hvor rollespil blev koblet med mere mainstream kultur, og hvor det blandt andet lykkedes at få Master Fatman til at dukke op og gøre sig lækker.

1999 kom "Pagten", et ganske seriøst live-rollespil i København (info). Jeg skulle skrive avisartikler på "ældre dansk", og det skulle bare gå stærkt. Det var her jeg lærte, at man ikke kan skrive sig ud af dårlig planlægning, uanset farten.

1999 bragte ">X<polis", et offentligt performance-rollespil på Roskilde Festival (info). Igen var jeg ad-hoc tekstforfatter, men blev også viklet ind i generel afvikling og improviseret rollespil med forbipasserende.

1999 fik jeg mulighed for at være free-lance tekstforfatter for spiludviklingsfirmaet Pixeleers i Århus. Det blev desværre kun til ét scenarie. Pixeleers drømte om at overføre rollespillet til computeren, men drømmen blev offer for blandt andet  pengemangel.

2003 - 2006 fik jeg tjansen som lead writer på Runestone Game Development, da vi startede firmaet op. RGD blev firmaet bag Danmarks første og ret anderledes MMORPG - desværre knækkede vi også halsen på det. Det var nyttige lærepenge og 3 barske og fantastiske år, som jeg gladeligt ville hamre igennem igen.

I starten af 2007 rykkede jeg rødderne op af den århusianske potte, og drog til København (oh fryd!) for at være forfatter hos computerspilsfirmaet Serious Games Interactive , som laver læringsspil til børn og unge. Jeg gravede politiske dilemmaer op til spillene Global Conflict: Latin America, og Global Conflict: Child Soldiers, og lærte mere om krig og massegrave, end jeg egentlig havde lyst til.  

September 2007 startede bøgerne for alvor op, med udgivelsen af Marskens Konge, en dyster jernalder fantasy for 12 år og op. Du kan læse om den og meget mere på min bogside.